Громадянство Туреччини при купівлі нерухомості у 2021 році

Найпривабливіша можливість отримати турецьке інвестиційне громадянство – це покупка нерухомості на суму від 250 000 $. Сама процедура оформлення інвестиційного громадянства займає 1-2 місяці, а придбані об’єкти можна продати вже за 3 роки, при цьому зберігши громадянство. У статті розповімо, що пропонує і кому може підійти громадянство Туреччини при покупці нерухомості, також які квартири або вілли в Туреччині можна придбати за 250 000 $, виходячи з різних ситуацій. Паспорт Туреччини

Громадянство Туреччини під час купівлі нерухомості: основні моменти

Туреччина – одна з найбільш економічно вигідних країн для життя та ведення бізнесу. У країні середземноморський клімат, 300 сонячних днів на рік, упорядковані пляжі, чудова природа, гарна екологія, чисте повітря, завжди можна купити свіжі морепродукти, фрукти та овочі. У Туреччині останнім часом стало комфортно не лише проживати, а й відкрилося багато переваг для інвесторів. Турецька влада активно залучає зарубіжні кошти для розвитку своєї економіки, тому процедуру отримання громадянства за інвестиції спростили, а поріг входу з півмільйона знизили до 250 000 $. Громадянство Туреччини при купівлі нерухомості видається дружині/дружині, а також неповнолітнім дітям або фінансово залежним батькам і дітям після 18 років. Тобто інвестор може перевезти всю сім’ю, користуватися безкоштовними медичними послугами та віддавати дітей до навчальних закладів.

Аланія

Панорама Аланії

Кому підійде громадянство Туреччини під час купівлі нерухомості

  • Тим, у кого вже є апартаменти або будинок у Туреччині вартістю нижче, ніж на інвестиційну вимогу. Якщо нерухомість у Туреччині придбана після 2018 року, то її вартість підсумовується вартістю об’єктів, які інвестор може придбати зараз.
  • Тим, хто планує вести у Туреччині бізнес, пов’язаний із нерухомістю. За цю суму можна купити різні об’єкти: квартири, землю, офісні приміщення.
  • Якщо інвестор – громадянин Росії, він отримує можливість оформити бізнес-візу Е-2 в США і перебратися туди всією сім’єю.

[special_block]

Переваги та особливості громадянства Туреччини під час купівлі нерухомості

  • Інвестору не потрібно складати іспити на знання турецької мови, а також немає жодних вимог щодо перебування інвестора в країні. За 3 роки можна не з’являтися у Туреччині жодного разу.
  • Турецька влада не вимагає декларувати доходи, отримані в інших країнах.
  • Для подання заявки інвестор може не відвідувати Туреччини. Пройти всю процедуру може юрист за довіреністю.
  • Інвестиційне громадянство у Туреччині передається у спадок.
  • Через 3 роки можна продати придбану нерухомість та повернути вкладені кошти. Громадянство залишиться.
  • Безвізовий в’їзд до Японії, Гонконгу та Сінгапуру.
  • Туреччина визнає подвійне громадянство.

Що можна купити за цю суму для отримання громадянства Туреччини під час купівлі нерухомості. Огляд ринку

Для інвестицій

Вартість квартир на етапі будівництва в Туреччині починається від 35 000 $. Якщо спеціалісти з агентства закордонної нерухомості підберуть варіанти, які добре здаватимуться в оренду і зростатимуть у ціні (щоб вигідно перепродати через 3 роки), то на цю суму вийде 3-5 квартир з прибутковістю до 9% річних. При цьому здавати апартаменти в оренду буде компанія, що управляє. Економічне зростання нерухомості у Туреччині становить 10-12% на рік. Нерухомість є досить ліквідною для перепродажу.

Нерухомість в Аланії

Житловий комплекс, який підходить для інвестицій

Для життя

Якщо покупець нерухомості планує переїхати до Туреччини зі своєю родиною та постійно там проживати, то на цю суму можна розраховувати купівлю вілли. Це буде вілла площею 210 м2 за кілька хвилин до моря в Аланії. У такій віллі комфортно проживатиме, до того ж поряд вся міська інфраструктура. Ще як варіант можна купити кілька квартир, в одній з них постійно мешкати, а інші здавати в оренду.

Вілла в Аланії

Проект вілли в Аланії

Ознайомтеся з пропозиціями об’єктів у Туреччині ви можете у нашому каталозі ” Нерухомість в Туреччині” . Ми надаємо комплексну допомогу нашим клієнтам не лише в процесі купівлі, але й при отриманні громадянства Туреччини при купівлі нерухомості росіянам, українцям та мешканцям інших країн СНД.

Умови набуття громадянства Туреччини при купівлі нерухомості

  1. Сума, на яку було придбано нерухомість, повинна становити мінімум 250 000 $.
  2. Інвестиції слід зберегти протягом 3 років. Після цього терміну нерухомість у Туреччині можна продати без втрати громадянства.
  3. Іноземець має бути не судимий і без порушень міграційного законодавства Туреччини.

Як отримати громадянство Туреччини під час купівлі нерухомості: поетапний процес

Щоб отримати громадянство Туреччини за покупку нерухомості, потрібно пройти кілька етапів:

  1. Вибір та купівля нерухомості. Інвестор може звернутися до агентства закордонної нерухомості або знайти об’єкти самостійно. Перевага для інвестора полягає в тому, що послуги агентств з підбору нерухомості та оформлення угоди для клієнта безкоштовні, а якщо робити все самому, то можна втратити багато часу та коштів. Як говорилося раніше, можна придбати кілька об’єктів. Наприклад, це може бути 5 квартир в Аланії, які можна здавати в оренду або одна вілла на березі Середземного моря.
  2. Збір документів. Пакет документів для інвестора включає:
    • Заява;
    • засвідчений переклад паспорта турецькою мовою та свідоцтво про народження;
    • 4 фото для кожного члена сім’ї;
    • довідку про несудимість;
    • підтвердження сплати держмита;
    • документ про оцінну вартість нерухомості;
    • свідоцтво про право власності або завірену угоду при купівлі нерухомості (у разі, якщо у вас ще немає прав власності).
  3. Отримання ВНЖ. Заява отримання громадянства Туреччини при купівлі нерухомості подається виходячи з короткочасного ВНЖ, що робиться швидко і легко. Під час подання документів на ВНЖ слід зазначити, що надалі планується отримання інвестиційного громадянства. Таким чином, турецька влада ВНЖ схвалить без проблем.
  4. Подання заяви на громадянство. Документи подаються до посольства Туреччини у країні проживання або у турецькому загсі. До них потрібно просто додати копію ВНЖ і здати відбитки пальців.
  5. Отримання турецького паспорту. Заявник забирає готовий паспорт. Якщо є така необхідність, це може зробити юрист за довіреністю.

Махмутлар – район Аланії Махмутлар – район Аланії з низькими цінами на нерухомість

Громадянство Туреччини при купівлі нерухомості – 2021: основні моменти та аспекти законодавства

2021 року у зв’язку з пандемією збільшився попит на отримання турецького паспорта. Люди купують будинок біля моря та переїжджають туди жити зі своїх квартир в Україні чи Росії. Ще один варіант: люди купують кілька апартаментів, в одних живуть, а інші здають у найм, таким чином отримують пасивний дохід для комфортного проживання в країні. У зв’язку з великим навантаженням, збільшився термін розгляду заявки на паспорт до півроку. Також у законодавстві Туреччини додалося кілька пунктів:

  • З березня 2021 року об’єкт, набута нерухомість для набуття громадянства в Туреччині, може фігурувати в заявці лише один раз. Тобто якщо інвестор купує квартиру в іноземця, який 3 роки тому отримав теж громадянство шляхом купівлі цієї квартири, то заявнику не схвалять заявку.
  • Тепер через 3 роки також не можна, щоб покупцем вашої нерухомості був колишній власник – фізособа або забудовник. У такому разі можуть позбавити турецького громадянства.

Загалом нововведення особливо не впливають на інвесторів, оскільки процес та умови не стали більш жорсткими.

  • Проаналізувавши все вищесказане, можна дійти невтішного висновку, що громадянство Туреччини при купівлі нерухомості цікаво для інвесторів у разі:
  • інвестор хоче переїхати жити до Туреччини, перевезти сім’ю та мати там додаткове джерело доходу;
  • інвестору важливо мати запасний варіант у разі непередбачених ситуацій на батьківщині;
  • інвестор хоче займатися у Туреччині рентним бізнесом, оскільки у разі громадянства можна отримати іпотеку більш вигідних умовах;
  • якщо інвестор росіянин та через турецьке громадянство при купівлі нерухомості планує отримати американську візу інвестора Е2.

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate