Літо 2015-го стало для туристичного сектора Іспанії найуспішнішим за останні 10 років

Дата: 19.10.2015

Завдяки послабленню євро Іспанія змогла залучити цього літа безліч американських та британських туристів. За рахунок цього обсяг ринку лише за три літні місяці зріс на 3,7%.

Немає жодних сумнівів щодо того, що літо 2015 стало справжнім подарунком для іспанського туристичного сектора. За даними Асоціації туристичних компаній Іспанії Exceltur, галузь зростає темпами вищими за середні.

Це стало можливим завдяки успішній макроекономічній ситуації, що склалася у світі. Свою роль зіграло падіння цін на нафту та ослаблення курсу євро. Відпочиваючим із США та Великобританії стало дешевше оплачувати товари та послуги, тому на витрати вони не скупилися. У результаті, якщо темпи зростання до кінця року залишаться на тому ж рівні, загальний обсяг ринку туризму зросте на 3,6%. Це на 0,5% більше, ніж прогнозував МВФ та кращий показник за останні 10 років.

Кожні три з чотирьох організацій, що працюють у туристичній галузі Іспанії, у період з червня по вересень поточного року фіксували зростання обсягів продажу. Понад те, 71% компаній відзначили зростання прибутку. На 5% збільшилася і кількість ночівель, хоча багато в чому завдяки зростанню попиту з боку самих іспанців.

Що стосується іноземців, то найбільше збільшення попиту на номери в готелях припадало на представників Португалії (18,2%), Нідерландів (15,9%) та США (14,9%). При цьому найбільшу кількість бронювань зробили англійці, французи та голландці. А ось скандинавських та російських туристів помітно поменшало. У період із липня по серпень 2015 року кількість ночівель у росіян зменшилася вдвічі порівняно з аналогічним періодом 2014-го.

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate