З 3 листопада 2015 року Чорногорія приєдналася до низки країн, у яких можна отримати ВНЖ в обмін на купівлю нерухомості

Дата: 02.11.2015

У багатьох європейських країнах працює програма «золота віза», до якої 3 листопада 2015 року приєдналася Чорногорія. Суть програми полягає в тому, що кожен іноземець, який володіє нерухомістю в країні, що цікавить його, зможе оформити ВНЖ.

Уряд Чорногорії вніс низку змін до Закону «Про іноземців», які дозволяють будь-якому іноземцю, який володіє нерухомістю в Чорногорії, незалежно від її вартості, отримати місцевий ВНЖ. У цьому випадку, уряд Чорногорії, для іноземців не встановило обмеження у виборі нерухомості, це можуть бути будинки, дачі, вілли, квартири, кафе і ресторани, а також офіси.

Умовами «золота віза» передбачено, що місцевий ВНЖ оформлятиметься на рік без обмежень на його продовження.

Для подання запиту на ВНЖ, вам знадобиться мінімальний пакет документів: свідоцтво про право власності на нерухомість, місцеве медичне страхування мінімум на 40 днів та підтвердження з банку про наявність на рахунку €3 600. Банківський рахунок з необхідною сумою може замінити гарантія будь-якої особи про покриття витрат іноземця.

Також, урядова програма Чорногорії «золота віза», крім посвідки на проживання дає можливість іноземцям отримати дозвіл на роботу, що оформлятиметься єдиним документом – біометричною карткою.

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate