Найбезпечніші країни світу та їх нерухомість

Дата: 25.04.2016

Інститут економіки та світу представив світовий рейтинг внутрішньої безпеки за 2016 рік. Порівнювали держави за 16 параметрами: кількість поліцейських та якість інфраструктури, рівень корупції, довіра мешканців до органів правопорядку, кількість терористичних актів та інших злочинів… Аналітики вивчили ситуацію у 127 країнах світу та знайшли тих, хто найкраще може забезпечити безтурботне проживання для своїх громадян.

Географічно більшість безпечних країн знаходяться в Європі, Північній Америці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Гірші позиції у країн Південної Азії та Центральної Америки. А найнебезпечнішими для життя визнані країни Африки. До найгірших увійшли – Уганда, Кенія, Демократична Республіка Конго та Нігерія.

У Європі, яку найчастіше вибирають російськомовні покупці нерухомості, найбезпечніше живеться в Німеччині, Австрії, Швейцарії, а також у Скандинавії – Данії, Фінляндії, Швеції, Норвегії, Ісландії. Відмінна ситуація з правопорядком у Португалії, Іспанії, Франції, Чехії, Польщі та країнах Балтії. Трохи гірше, але теж непогано – у південних Італії та Греції.

П’ятірка найбезпечніших країн світу у 2016 році виглядає так:

5. Німеччина

Вчені з’ясували, що жити у маленькій державі в середньому безпечніше, ніж у великій. Лише одна країна з першої десятки має населення понад 25 млн. осіб, і лише одна з останньої – менше 25 млн. осіб. Німеччина – саме такий виняток. Понад 80 млн. жителів, а рівень безпеки на висоті.

Тут дуже низька корупція серед органів правопорядку та 82% мешканців їм довіряють. Кількість вбивств вдвічі нижча, ніж у середньому по Європі, а кількість інших злочинів перебуває на загальноєвропейському рівні (4% німців заявили про те, що за останній рік зіткнулися з якимсь порушенням).

Німеччина виняткова ще в одному напрямку – на відміну від інших країн, які перемогли у рейтингу безпеки, тут є порівняно низькі ціни на нерухомість. У маленьких містах та селищах – від €500 за кв.м, у населених пунктах середнього розміру – від €1000. У столичному Берліні – від €1 500, а найдорожчому місті, Мюнхені, – від €4000 за «квадрат».

4. Австрія

Це одна із найбажаніших для переїзду країн Європи. Відень регулярно займає перші місця у рейтингах найкращих для життя міст світу. Сюди прагнуть не лише за грошима (у Люксембурзі та Норвегії, наприклад, зарплати вищі), зате в Австрії краще з культурою, інфраструктурою та безпекою.

Тут чітко дотримуються прав людини, і 86% австрійців повністю довіряють місцевій поліції. Кількість вбивств одна з найнижчих у світі, та й загалом злочини трапляються рідко – лише 3% жителів зустрічалися з подібними неприємностями. 81% австрійців зізналися, що почуваються в безпеці, гуляючи вночі своїм містом.

Заради спокійного та впорядкованого життя сюди приїжджають тисячі іноземців. Кожен п’ятий мешканець Відня – експат. Звісно, приріст населення штовхає ціни на квартири нагору. У столиці з 2008 року вартість квадратного метра підскочила більш ніж на 50%. Сьогодні у Відні варто орієнтуватися на €5000 за кв.м, у передмісті – близько €3000.

3. Данія

Саме тут живуть найщасливіші європейці. Данці задоволені не лише своїм здоров’ям, фінансовим становищем, соціальними зв’язками, а й рівнем безпеки у їхній рідній країні.

Данія зайняла таку високу позицію завдяки ефективності роботи державних систем захисту правопорядку – корупція зустрічається дуже рідко, кримінальні органи працюють не упереджено та поважають права громадян, злочинів небагато, та й ті переважно розкриваються. 80% місцевих жителів, перебуваючи вночі у місті, почуваються у повній безпеці. І при цьому кількість поліцейських у країні – одна з найнижчих у світі.

Ціни на нерухомість у Данії останніми роками зростають на 5-7% щороку. Найшвидше в столиці, де відчувається нестача житла. Для покупки квартири у Копенгагені знадобиться €3000 – 5000 за кв. м. В інших регіонах ціни нижчі – близько 2500 євро за «квадрат» в Орхусі, 2000 євро – в Ольбурзі, 1500 євро – в Есб’єргу. Чим менше місто, тим, ясна річ, дешевша нерухомість.

2. Фінляндія

Суомі даремно стала улюбленим місцем росіян для покупки дачі. Тут не лише чудова природа, а й чудова безпека. Власник навіть найвідокремленішого будинку біля озера може не хвилюватися, що його спокій буде порушено зловмисниками. Почуття захищеності формують не високі паркани – їх тут взагалі не прийнято будувати, а сама система організації життя в країні.

У Фінляндії один із найнижчих у світі рівнів корупції, а ефективність роботи органів правопорядку оцінюється дуже високо – їм довіряють не лише пересічні жителі (85% заявили про це), а й визнані експерти у галузі міжнародного права. Цікаво, що фінські поліцейські практично ніколи не застосовують силу проти пересічних громадян, а випадки масового насильства чи терору тут трапляються вкрай рідко. Лише 2% мешканців побуту стикаються з порушеннями.

У районах Іматри та Лаппеенранти, що знаходяться поблизу кордону з Росією, квадратний метр у сучасному котеджі з усіма комунікаціями (і обов’язково, сауною) коштуватиме €1000-1500. У простенькому дачному будиночку – від €500 за кв.м. Котеджі на околицях столиці вдвічі-втричі дорожчі.

1. Сінгапур

Про це екзотичне місто ми згадуємо нечасто. Але якщо Сінгапур з’являється у світових новинах, то обов’язково з якимось рекордом. Це визнано найкраще місце для ведення бізнесу, одна з найбагатших та найзручніших для експатів країн (67% іммігрантів заявляють, що тут їм живеться краще, ніж на батьківщині). А зараз Сінгапур може додати до скарбнички ще одне почесне звання – найбезпечнішої держави у світі.

Можливо, досягти таких високих результатів країні допомогли суворі штрафи, які тут встановлені за найменші правопорушення. Наприклад, поїдання гамбургера в недозволеному місці спустошить ваш гаманець на €500, куріння – на €1000. Карають навіть за плювання у громадських місцях. Серйозні злочини тут взагалі не трапляються – з 1998 року не зареєстровано жодного терористичного акту. Лише 1% місцевих жителів стикаються із чимось протиправним.

На жаль, доведеться засмутити тих, хто вже думає про переїзд у цю безтурботну державу. Ціни на нерухомість у Сінгапурі – одні з найвищих у світі. У центральних районах з вас попросять €12-15 тис. за кожен квадратний метр у квартирі, на околицях, у не найпрестижніших місцях – від €7 тис. за кв.м. Якщо ціни вас не зупиняють, читайте докладну інструкцію з придбання житла в Сінгапурі.

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate