Ціни та тарифи в Іспанії, які піднімуться або знизяться у 2017 році

Дата: 26.01.2017

У 2017 році очікується чергове подорожчання на воду , електрику та пальне . Багато аналітиків прогнозують у 2017 році чергове подорожчання , яке битиме по гаманцю простого народу . Дане підвищення цін залежить від світових стрибків нафти і спричинить різке збільшення пального та енергії , що в свою чергу позначиться і на цінах споживчих товарів , але комунальні послуги можуть відрізнятися по регіонах .

Електрика. Вартість визначатимуть компанії , яка не регулюється державою , а частина тарифів , яку встановлює уряд , не змінитьсяце близько однієї третини суми за платіжками . За словами міністра енергетики , Álvaro Nadal , підвищення цін буде досить значущим . Уряд вже підготував субсидії для незаможних верст населення у вигляді 25 % знижки на остаточний рахунок за електрику . Було встановлено , що близько 7 млн . людина : безробітні , з мінімальними пенсіями , багатодітних сімей .

Вартість залежить від регіону. У Барселоні та Мадриді ціни були заморожені , незважаючи на спроби другої столиці підняти тарифи на 4,6 % . В цілому по всій Іспанії , ціни будуть досить сильно відрізнятися , а навіть у деяких ця різниця може досягти збільшення до 349,3 % .

Іпотека. У Мадриді , Барселоні та Аліканті ціни на нерухомість зростуть , але Euribor , від якого залежить велика частина іпотечних кредитів в Іспанії , продовжує стрімко падати . Наприкінці 2016 року цей показник дорівнював 0 . 08 %. А це означає , що іпотека подешевшала .

Паливо. Виробники нафти вирішили знизити видобуток чорного золота з 2017 року , тому ціни на паливо зростатимуть протягом усього року .

Газ. Тарифна сітка на газ підніметься до 3,5 % з 1 січня 2017 року . Такий підйом відображає підвищення вартості сировини (+ 13 , 7 % у порівнянні з жовтнем минулого року ). В Іспанії близько 7,7 млн . грн . споживачів природного газу .

Проїзд. У Барселоні вартість проїзду залишається незмінною (10 поїздок проїзним – 9,95 євро, один квиток – на рівні 2,15 євро), як і було заявлено в середині грудня. У Мадриді автотранспортні тарифи також заморожені. Вартість проїзду – від 1,50 до 3 євро. У Валенсії – така сама обстановка. Один квиток у MetroBus коштує 1,45 євро, у Metrovalencia та Bonometro – 1,50 євро та 7,20 євро відповідно.

Тютюн та алкоголь. Уряд підняв ліцензію на обидві позиції. Ціна тютюнових виробів зросте до 2,5%. Шанувальники відомих марок вже відчули зростання цін на своїх гаманцях. Ціни на алкоголь зросли до 5%.

Пенсії. Підйом пенсій, як останні 3 роки, становитиме 0,25% мінімум, проте, прогнози інфляції значно перевищують цей підйом. А це означає, що люди похилого віку втратить власну сьогоднішню купівельну спроможність. Банк Іспанії попередив, що інфляція може злетіти до 2% вже в перші місяці 2017 року.

Телефонні розмови. Тарифний на розмови у Fusion Movistar подорожчають на 5 євро з 5 лютого 2017 року. Інші компанії провайдери поки що не оголосили про свої збільшення, але можуть зробити це до кінця року.

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate