Збільшився попит на нерухомість у зимових курортах Болгарії

Дата: 13.11.2015

Одними з найпопулярніших зимових курортів Болгарії є Банско, Пампорово та Боровець. За три квартали 2015 р. у зазначених курортних містах Болгарії різко збільшився попит на житло, що призвело до зростання цін на нерухомість на 1,3% відносно цін 2014 р. Так, влітку 2014р. середня вартість за один квадратний метр у Бансько досягала 380 €, а середня сума угоди з купівлі апартаментів була 26 000 €. Наприклад, у Пампоровому вартість одного квадратного метра квартири досягала 340 €, а у Боровці приблизно 580 €.

Пішення цін перед початком зимового сезону було спровоковано збільшенням попиту на покупку житла на території зимових курортів Болгарії, що, можливо, вплинуло на ситуацію в літніх курортних містах Болгарії. У 2015р. на літніх курортах склалася протилежна ситуація – зниження попиту на нерухомість. Позитивна тенденція тримається лише на курортах поблизу Варни, в Созополі та Лозенці. Середня вартість одного квадратного метра у вищевказаних курортах міста становить приблизно 600 €.

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate