У Болгарії зростають темпи будівництва житлової нерухомості

Дата: 17.08.2016

У другому кварталі 2016 року болгарські будівельники звели на 3,2% більше будівель, ніж на рік раніше, а кількість апартаментів у них збільшилася на 15,6%.

За даними Національного інституту статистики, у другому кварталі в Болгарії було збудовано 521 житлових будівель, загальна кількість квартир склала 2248.

Найактивніше будівництво ведеться в районах Пловдіва (81 будинок), Бургаса (80) та Варни (79).

39,1% збудованих квартир має дві кімнати, 27,9% – три кімнати. Причому якщо в регіонах Центральної Болгарії, Пловдів або Габрово, будують переважно великі квартири (в середньому, більше 80 кв. м), то на узбережжі площа типового житла – менше 50 кв. м.

Середні ціни на апартаменти в Софії – €770 за кв.м, у Варні – €720 за кв.м, у Пловдіві – €530 за кв.м, а в Бургасі – €540 за кв.м. Очікується, що у 2016 році квадратний метр подорожчає.

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate