У Туреччині збудують екоселище

Дата: 20.08.2015

Нове поселення розкинеться неподалік найбільшої туристичної зони в Анталії. Усі будинки у ньому функціонуватимуть за рахунок сонячної енергії.

Архітектором виступає турецьке бюро GAD Architecture, яке має досвід виконання проектів у всьому світі. Селище під назвою “Ахк Кунду” (The Ahk Kundu) розкинеться за 20 км на північ від Анталії неподалік Середземного моря. Заплановано будівництво 123 будинків різного розміру, повідомляє портал Ради дома.

Кожен будинок буде двоповерховим. Побудови з’єднують між собою пішохідні доріжки та парки, які плавно переростають у зону відпочинку на узбережжі. Там передбачені бігові доріжки, тенісні корти, футбольні майданчики та човнові станції.

Електропостачання будинків здійснюватиметься за рахунок фотогальванічних сонячних панелей, а в процесі будівництва будуть використані лише природні місцеві матеріали – камінь та деревина.

Об’єкт, який має бути збудований вже у 2016 році, вже звернув на себе увагу міжнародної громадськості. Так, журі Міжнародного архітектурного фестивалю включило його до шорт-листу премії «Найкращий комплекс майбутнього».

Поки що на подібний проект замахнулися лише у Дубаї. «Розумне місто» вміщує 160 тис. людей і розташується на території в 5665 гектарів. Він буде повністю самодостатнім щодо ресурсів, транспорту та енергії.

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate