Що подивитись в Аланії: ТОП-8 місць для знайомства з містом

Дата: 10.08.2021

Що подивитися в Аланії: список основних визначних пам’яток

Аланія – дивовижне місто, в якому є що подивитися самостійно в центрі та околицях, а також можна весело та пізнавально провести час із дітьми. Окрім відпочинку можна відвідати стару частину міста, природні пам’ятки та музеї. Докладніше про все це розповімо нижче.

Що подивитися в Аланії

Панорама Аланії

Що подивитися в Аланії: Пляж Клеопатра

Пляж Клеопатра – це найзнаменитіший і найкращий пляж міста Аланія. Знаходиться він у центрі міста та оточений історичними пам’ятками, якими всі знають Аланію. Поруч із пляжем – фортеця Аланії, печери Демірташ, археологічний музей. Подивитися в Аланії ці місця можна за кілька годин. Згідно з легендою, давньоримський полководець Марк Антоній подарував своїй коханій – єгипетській цариці Клеопатрі цей пляж, звідси і його назву. Пісок, привезений для цього пляжу з Єгипту, перекриває кам’яні плити та робить вхід у море пологим та безпечним. Пісок великий, чистий. На пляжі багато лежаків. Перед входом на пляж розташований маленький парк. Парк чистий та красивий, у ньому завжди приємно провести час усією родиною. Пляж Клеопатра удостоївся премії Блакитного прапора, а це означає, що він впорядкований, відповідає міжнародним стандартам чистоти, на ньому є вся інфраструктура: душові роздягальні, туалети, дерев’яні доріжки. Протяжність пляжу – 2-2,5 км, по всьому пляжу розташовані ресторани, кафе, дитячі майданчики, футбольні, волейбольні майданчики, тенісні корти. За кілька хвилин від пляжу є великий супермаркет Migros.

Що подивитися в Аланії

Пляж Клеопатра в Аланії

Що подивитися в Аланії: Фортеця Аланії

Фортеця Аланії – найвідоміша пам’ятка міста. Фортеця – це особливість Туреччини. Її будівництво розпочалося ще у XIII ст. і тривало протягом 12 років, основна мета спорудження фортеці – захист міста від ворогів. До фортеці Аланії можна дістатися пішки або на фунікулері канатною дорогою, що з’єднує пляж Клеопатри з фортецею. Фортеця Аланії видно з будь-якої точки міста, а піднявшись на неї, можна побачити панораму Аланії – перед вами відкриється чудовий краєвид на Середземне море, особливо гарний у західний час.

Що подивитися в Аланії

Фортеця Аланії

Що подивитися в Аланії: Червона Башта

Однією з головних визначних пам’яток є Червона Башта, яка є частиною фортеці Аланії. Червона Вежа зроблена з червоної цегли, раніше вона служила резервуаром для води, що зберігалася в ній для потреб міста. За формою башта восьмигранна, а її висота – 30 м.

Що подивитися в Аланії

Археологічний музей Аланії

[special_block]

Що подивитися в Аланії: Печера Дамлаташ

Печера Дамлаташ – це природна пам’ятка. Знаходиться вона у центрі Аланії неподалік фортеці. Повітря в печері має цілющі властивості і покращує здоров’я людей, які страждають на астматичні захворювання. Огляд печери займає приблизно 15-20 хвилин, усередині є лавочки, на яких можна посидіти та подихати цілющим повітрям.

Що подивитися в Аланії

Печера Дамлаташ

Що подивитися в Аланії: Річка Дим-Чай

Дим-Чай – це гірська річка, що впадає у Середземне море. Цю річку можна подивитися на вихідних, тому що вона знаходиться на околицях Аланії і до неї потрібно час добиратися. У долині річки розташовані відпочинкові комплекси, включаючи ресторани та кафе. Крім цього, можна провести час на риболовлі, в аквапарку, стрибнути з тарзанки. У сезон тут туристи та місцеві проводять весь день. Сюди вибираються сім’ями, організовують пікніки. Влітку тут свіжо, тому саме в спеку біля річки вважають за краще проводити час турки з усієї країни.

Що подивитися в Аланії

Річка Дим-Чай

Що подивитися в Аланії: Каньйон Сападере

Каньйон Сападере – це ущелина з пішохідним маршрутом між скелями. Каньйон теж знаходиться на околицях Аланії, щоб його подивитися самостійно потрібно виділити мінімум півдня. Тут, в оточенні соснових лісів та скель, протікають гірські річки з крижаною водою. Влітку тут також рятуються від спеки. Крім прогулянкового формату відпочинку на території можна відвідати рибний ресторан. Довжина маршруту всього 700 м, гарні краєвиди можна застати на кожному кроці. Також тут є місця для купання.

Що подивитися в Аланії

Каньйон Сападере

Що подивитися в Аланії з дітьми

З дітьми в Аланії можна піднятися пішки на гору або на фунікулері і виявити чудовий вид на море і місто. У фортецю Аланії можна брати дітей віком від 4-6 років. Їм буде цікаво і корисно пройтися стежками на самий верх, подихати ароматним сосновим повітрям і подивитися на місто і море з висоти. Сім’ї з дітьми їздять на річку Дим-Чай, пляж Клеопатри, який є цілком безпечним для купання дітей, часто батьки беруть дітей у печеру Дамлаташ. Що ще подивитись в Аланії можна з дітьми? Окрім історичних пам’яток та природних заповідників, найпопулярнішими місцями для відпочинку з дітьми різного віку в Аланії вважаються Sealanya Sea Park – морський парк з акваріумом, в якому можна пограти з дельфінами, купуватися з рибками; аквапарки Water Planet та аквапарк Alanya, величезний лунапарк. Що подивитися в Аланії Парк розваг The Land of Legends Купуйте квартиру в Аланії або можете вибрати в Аланії будинок або віллу, – це не тільки можливість відмінного відпочинку в будь-якому сезоні, але і хороша інвестиційна можливість для стабільного бізнесу!

Схожі статті

Турция

Найкращі райони Стамбулу для проживания

Испания

Ласкаво просимо до Бенідорму

Инвесторам Испания О странах

Кращі міста для придбання нерухомості в Іспанії для українців

Перейти до блогу

Записатися на консультацію з експертом із нерухомості за кордоном

наша професія нагадує мені роботу «персонального асистента», такого собі координатора чи провідника в новій країні, який допомагає людині уникнути головного болю - у нашому випадку пов'язаного з купівлею нерухомості.

Тому з нами купують квартири, здають їх в оренду, отримують кредитування в банках або оформляють ППП, навіть меблюють квартири та віддають дітей до школи.

А найголовніше - нас рекомендують друзям, а довіра багато чого варта. Приходьте й ви до нас!

Отримати консультацію
Юрій Грушецький Засновник Deniz Estate